top of page

Kā izvēlēties katrai sejas formai piemērotākās saulesbrilles. Padoms vīriešiem.


Lai arī šķiet, ka Latvijā saulainas dienas nemaz negadās tik bieži, bet saulesbrillēm iztikt nevar. Tās pasargā acis no spilgtās saules gaismas, kā arī labs tērpa papildinājums. Jā, par to būtu jāpadomā arī vīriešiem! Veikalu piedāvājumā ir daudz dažādu saulesbriļļu modeļu un ir tikai saprotami, ka tevi pārņem apmulsums. Droši vien esi pamanījis, ka viens modelis piestāv, kamēr cits neizskatās labi. Kā atvieglot iepirkšanos un uzreiz atlasīt vislabākos variantus? Sejas forma ir viens no svarīgākajiem faktoriem, kas jāņem vērā, izvēloties saulesbrilles. To vari viegli noskaidrot, nostājoties spoguļa priekšā ar atglaustiem matiem, norāda portāls FashionBeans.com. Pavēro sejas proporcijas un mēģini atrast tām atbilstošu ģeometrisku figūru. Parasti izšķir kvadrātveida, apaļu, taisnstūrveida, sirdsveida un ovālu sejas formu.

Apaļa seja

Ja tev ir apaļa seja, tad ar saulesbrillēm jācenšas piešķir tai raksturu. Vaigi izskatīsies mazāk apaļīgi, ja brilles būs nedaudz platākas par tavu seju. Stūraini rāmji liks tavai sejai izskatīties garenākai un līdz ar to arī slaidākai. Nekādā gadījumā nevalkā saulesbrilles ar noapaļotiem rāmjiem, jo tās vēl vairāk izcels tavas sejas apaļumu.

 

Kvadrātveida seja

Tai raksturīga izteiksmīga žokļa līnija un plati vaigu kauli. Sejas platums un garums ir līdzīgi. Šādas sejas formas īpašniekiem vislabāk piestāv noapaļoti vai tā saucamie aviatora stila briļļu rāmji. Ja tavi vaibsti ir ļoti izteiksmīgi, izvēlies liela izmēra saulesbrilles. Ja tie ir maigi un ne tik stūraini – neliela vai vidēja lieluma brilles izskatīsies vislabāk.

 

Sirdsveida seja

Šai sejas formai raksturīgs spics zods, plati vaigu kauli un piere. Tev vislabākk piestāvēs retro stila saulesbrilles, stūraini un krāsaini rāmji. Tie vizuāli mīkstinās sejas apakšējo daļu, pievēršot galveno uzmanību tavām acīm. Tā kā sirdsveida sejas formai ir visgrūtāk piemeklēt saulesbrilles, vari lūkoties arī pēc tādām, kurām rāmju nav vai arī tie ir ļoti smalki.

 

Ovāla seja

Tiek uzskatīts, ka šai sejas formai ir visvieglāk piemeklēt brilles. Vaibsti ir harmoniski un proporcionāli, tāpēc piestāv teju jebkurš saulesbriļļu modelis. Tu vari eksperimentēt ar dažādiem modeļiem, jo tev piestāv tie visi! Lielākas brilles uzsvērs tavus sejas pantus.

Atrodi sev piemērotas saulesbrilles ŠEIT....

Recent Posts

See All
Mūsu labākie piedāvājumi
bottom of page